Wat is outlook express

Outlook Express is een mailclient die ontwikkeld is door Microsoft. Gebruikers van besturingssystemen die vóór Windows Vista komen, kunnen allemaal gratis gebruik maken van Outlook Express, want deze mailclient wordt namelijk op deze versies al voor geïnstalleerd.

Outlook Express is de eerste versie van deze e-mailclient. Na het grote succes van dit programma heeft Windows ook een opvolger gemaakt, namelijk Windows Mail. Dit hebben ze gedaan, omdat Outlook Express te oud was voor Windows Vista. Na Windows Vista werd ook Windows Live Mail geïntroduceerd. Deze versie van het programma was speciaal gericht op Windows 7. Functies van Outlook Express

Het bijzondere van Outlook Express is, dat dit programma ook via de verschillende protocollen, SMTP, POP3 en IMAP, mails kan ontvangen. Dit is erg handig, want op die manier kunnen er mails in Outlook Express worden ontvangen van veel verschillende mailservers, zoals de server van de provider. Op die manier hoeft er niet telkens ingelogd te worden op de website van de provider. Daarbij komt ook dat Outlook Express zeer veelzijdig is. In dit programma kunnen onder andere de mailtjes uitgebreid opgemaakt worden. Dit houdt in dat de grootte, soort en kleur van de lettertypes veranderd kan worden. Verder kunnen er ook links worden toegevoegd in de mails. Ten slotte kunnen er ook automatisch antwoorden gestuurd worden. Verder is het mogelijk om mappen in te stellen en als laatste kan er ook een agenda bijgehouden worden. Met Outlook Express is het dus mogelijk om een complete administratie in één programma bij te houden!

Wilt u outlook express downloaden ? - Kijk op de outlook express downloadpagina


afbeelding outlook express