Inloggen bij outlook

Inloggen op een outlook mailaccount is kinderspel. Ik zal u via deze pagina uitleggen hoe u tewerk kunt gaan om uw outlook emails te lezen. Om te beginnen moet ik zeggen dat er verschillende manieren mogelijk zijn om in te loggen op uw account. De meest toegepaste methode is via de website van outlook zelf. Het is mogelijk om uw email te lezen zonder dat u hiervoor extra software hoeft te installeren. Outlook is een webservice die werkt vanuit de internetbrowser.

Inloggen via de website van outlook

De meest gangbare inlogmethode is via de website van outlook. Ik zal u stap voor stap instructies geven hoe u tewerk moet gaan om successvol te kunnen inloggen.

  1. Ga naar de website van outlook via – outlook.com
  2. Beweeg de muisaanwijzer naar de rechterhelft van de pagina en klik in het eerste invoerveld.
  3. Typ in het eerste invoerveld uw outlook gebruikersnaam. (De gebruikersnaam is hetzelfde als uw outlook-emailadres)
  4. Ga naar het veld eronder en typ vervolgens uw wachtwoord dat hoort bij uw login gebruikersnaam.
  5. Druk tenslotte op de knop ‘aanmelden’

inlogscherm van outlook

Inloggen via een email-programma op uw computer

Het is ook mogelijk om uw emails te lezen via een zogenaamde emailcliënt. Een emailclient is een programma geïnstaleerd op uw computer die uw email van het internet download. Het voordeel hiervan is dat u ook zonder internetverbinding achteraf uw mails kunt lezen van outlook. De meest gebruikte emailcliënten voor outlook zijn outlook express of windows live mail.

login met outlook express

Outlook express is tegenwoordig niet meer standaard aanwezig op uw computer. U kunt outlook express downloaden via de downloadpagina van deze website, maar veelal heeft u het wel al staan op uw computer. Indien u een nieuwe office heeft geïnstalleerd is de kans groot dat u ook outlook express heeft staan. Let op voor de laatste versie van outlook 365; deze is echter geen offline emailcliënt maar een webapp.
Leer meer over outlook express
.

login met Windows live mail

Windows live mail vind ik persoonlijk éen van de betere programma’s om uw outlook email mee te lezen. Via live mail is het mogelijk om op meerdere outlook-accounts in te loggen of andere (gmail, hotmail, yahoo,…) toe te voegen. Windows Live mail is niet standaard aanwezig op een windows installatie. U kunt de laatse versie downloaden via de downloadpagina voor windows live mail. Live mail is ook te verkrijgen via de website van microsoft zelf.
Leer meer over windows live mail.