Wat is windows live mail

Windows Live Mail is een mailclient van Windows, die speciaal ontwikkeld is voor Windows 7. Dit programma is onderdeel van het zogehete Windows Live Essentials pakket. Windows Live Mail is een opvolger van het Outlook Express (voor Windows 95, 98, 2000 en XP) en het Windows Mail (voor Windows Vista).

Windows Live Mail is dus de nieuwste versie van de mailclient van Windows. Deze versie heeft vele handige functies. Zo kunnen gebruikers makkelijk e-mails van andere accounts, zoals Gmail, Hotmail importeren. Dit geld ook voor e-mails van andere providers. Er kunnen namelijk ook via de servertypen POP3, IMAP en IMAP mails worden geïmporteerd. Door deze twee functies kunnen makkelijk e-mails van externe servers en programma’s geïmporteerd worden in Windows Live Mail, hierdoor komen alle mails terecht in één programma. Dit geeft meer overzicht. Verder komt Windows Live Mail ook met nieuwe functies, zoals nieuwsgroepen en RSS-feeds. Met de RSS-feeds kan er makkelijk nieuws geïmporteerd worden in Windows Live Mail. Tevens kunnen gebruikers een agenda bijhouden in Windows Live Mail.

Windows Live Mail biedt de gebruiker ook uitgebreid de mogelijkheid om mailtjes op te maken. De gebruiker kan de mails namelijk helemaal naar zijn smaak maken, doordat hij de grootte, kleur en vorm van de lettertypes kan bepalen. Ook kunnen er makkelijk bijlages toegevoegd worden, en heeft de gebruiker de mogelijkheid om automatisch e-mails te verzenden, of automatisch reacties te geven wanneer hij afwezig of op vakantie is. Windows Live Mail is dus een programma dat van één programma een geheel administratiesysteem maakt. Er kunnen namelijk mails van veel verschillende programma’s geïmporteerd worden. Daarnaast kan de gebruiker veel naar zijn eigen smaak maken, en kan hij een agenda bijhouden. Tevens kunnen er mappen aangemaakt worden om meer overzicht te creëren. Windows Live Mail is dus een programma dat de gehele administratie kan regelen in één programma!

Wilt u Windows live mail downloaden ? - Kijk op de Windows live mail downloadpagina


windows livemail screen